کاغذ تحریر چیست؟

کاغذ تحریر چیست؟
فهرست مطالب

کاغذ؛ بهترین ابزار برای ثبت یادداشت ها!

از دیرباز تا کنون انسان همیشه به دنبال راهی بوده است که بتواند خاطرات و یا لحظات خود را یادداشت کند و از این طریق به نسل های بعدی منتقل کند. احتمالا شما نیز بقایای نقاشی های به جا مانده از پدران ما را مشاهده کرده اید. اما در سال 105 پس از میلاد مسیح بود که انسان بالاخره توانست از کاغذ استفاده کند. این اختراع سبب شد تا بسیاری از آثار هنری و یادگاری های باستانی به دوران مدرن و امروزی برسد.

از سال 105 تا امروز زمان زیادی طی شده است. به لطف پیشرفت علم و تکنولوژی کاغذ ها با تغییرات زیادی مواجه شدند. اکنون یکی از کاغذ هایی که کاربرد های متفاوتی در صنایع دارد، کاغذ تحریر میباشد. این نوع کاغذ به دلیل ویژگی هایی که دارد در صنایع بسیار فراگیر شده است.

در ادامه این مقاله قصد داریم تا شما عزیزان را بیشتر با کاغذ تحریر، مزایای استفاده از آن و همچنین کاربرد آن در چاپ و بسته بندی، چاپ جاب و اخبار چاپ آشنا کنیم. پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

با کاغذ تحریر آشنا شویم!

کاغذ تحریر یا Printing and writing paper به عنوان یکی از شایع ترین کاغذ ها به شمار میرود. این کاغذ دارای بافتی چند لایه است. دارا بودن بافتی محکم و چند لایه سبب میشود تا کاغذ های تحریر جوهر را بهتر به خود جذب کند. جذب بیشتر جوهر نیز باعث میشود تا نه تنها ماندگاری متون و طرح های نوشته شده بیشتر شود، بلکه در کیفیت آن نیز تاثیرگذار است. چرا که این کاغذ ها حین نگاری روی آنها حجم زیادی از جوهر را به خود جذب میکنند و همین عامل سبب میشود تا به چشم بیننده کیفیت نگارش بیشتر به نظر برسد.

با کاغذ تحریر آشنا شویم!
با کاغذ تحریر آشنا شویم!

نکته مهمی که در این قسمت باید به آن توجه کنید، کیفیت کاغذ مورد نظر میباشد. همانند وسایل دیگری که در بازار وجود دارد، کاغذ ها نیز بر اساس ویژگی هایی طبقه بندی میشوند و دارای کیفیت متفاوتی هستند. دلیل تفاوت کیفیت کاغذ های تحریر خمیر آنها میباشد. به عنوان مثال در صورتی که به کاغذ های استفاده شده در کتاب ها و یا مجلات گوناگون دقت کنید، متوجه خواهید شد که کاملا سفید میباشند. اما این در صورتی است که مقوا های مختلف نیز از جنس کاغذ هستند و چنین رنگ سفیدی ندارند. دلیل تفاوت رنگ این دو نوع کاغذ نوع خمیر مورد استفاده میباشد.

بدیهی است کاغذ تحریر که به رنگ سفید در بازار وجود دارد و از آن در کتاب ها و مجلات استفاده میشود قیمت گران تری نسبت به کاغذ های مقوا دارد. کاغذ های سفید نه تنها کیفیت چاپ و ماندگاری بالاتری دارند بلکه شکل ظاهری زیباتری نیز نسبت به مقوا دارند. به همین سبب نیز در بازار های جهانی کاغذ های سفید از قیمت بیشتری برخوردار میباشند.

انواع کاغذ تحریر

انواع کاغذ تحریر
انواع کاغذ تحریر

همانطور که در قسمت های بالاتر این مقاله نیز به آن اشاره کردیم، کاغذ تحریر دارای انواع مختلفی میباشد. کاغذ های تحریر را بر اساس موارد مختلفی دسته بندی میکنند. در ادامه به معرفی دسته بندی های مختلف این نوع کاغذ خواهیم پرداخت.

1-جنس خمیر کاغذ

در صنایع خمیرسازی و تولید کاغذ اصطلاحاتی به نام اندود شده و اندود نشده وجود دارد. در فرایند ساخت کاغذ ترکیبات شیمیایی مخصوصی را با خمیر کاغذ به منظور به دست آمدن یک کاغذ باکیفیت اضافه میکنند. پس از اضافه کردن ترکیبات شیمیایی و تشکیل کاغذ، به کاغذ به دست آمده کاغذ اندود نشده یا Uncoated میگویند. کاغذ های اندود نشده کیفیت قابل قبولی دارند و بیشتر کاغذ های مورد استفاده در کشور ما نیز از این نوع کاغذ ها میباشد.

نوع دیگری از انواع کاغذ تحریر وجود دارد که به آن اندود شده میگویند. این نوع از کاغذ برای استفاده های مخصوصی ساخته میشوند. برخی صنایع نیازمند کاغذ هایی با وزن، مقاومت، نرمی و یا لطافت بیشتر میباشند. در این صورت کارخانه های تولیدی پس از به دست آمدن کاغذ مواد شیمیایی دیگری مانند کلسیم کربنات، گچ، پلیمر هایی خاص و… را به کاغذ اضافه میکنند. کاغذ های اندود شده از کیفیت بالاتری نسبت به کاغذ های اندود نشده برخوردار میباشند. به طور کلی کاغذ های اندود شده مقاومت بالاتری دارند و حین نگارش روی آنها جوهر از سمت دیگر کاغذ قابل مشاهده نخواهد بود.

2-انواع کاغذ تحریر از نظر وزن

یکی دیگر از فاکتور هایی که میتوان با استفاده از آن کاغذ تحریر را دسته بندی کرد، وزن کاغذ است. در صنایع کاغذسازی اصطلاحی به مضمون گرماژ کاغذ وجود دارد. گرماژ در واقع بیانگر جرم یک کاغذ در ابعاد یک متر در یک متر میباشد. کاغذ های تحریر با توجه به استفاده های مختلفی که دارند در وزن و گرماژ های متفاوتی تولید میشوند. با توجه به نظر کارشناسان سایت ما گرماژ استاندارد کاغذ های تحریر در بازه 50 تا 120 گرم در متر مربع قرار میگیرد. اما در صورتی که به کاغذ های مورد استفاده توسط ناشران دقت کنید، متوجه خواهید شد که از کاغذ هایی با گرماژ 70 تا 80 گرم در متر مربع استفاده میکنند.

استفاده از کاغذ تحریر با گرماژ پایین تر توسط ناشران کتاب ها به این دلیل است که وزن نهایی کتاب نیز سبک تر شود.

انواع کاغذ تحریر از نظر وزن
انواع کاغذ تحریر از نظر وزن

3- ابعاد و اندازه ‌های مختلف کاغذ های تحریر

احتمالا مشاهده کرده اید که کاغذ ها در سایز و اندازه های مختلفی تولید و روانه بازار میشوند. اما طبق این قوانین استاندارد کاغذ ها در سری های مختلفی دسته بندی میشوند. نامگذاری سری کاغذ ها بر اساس حروف الفبای لاتین میباشد. معروف ترین و محبوب ترین نوع کاغذ هایی که به منظور نگارش و تحریر استفاده میشوند سری A است. این سری از کاغذ های تحریر در اندازه های مختلفی در بازار وجود دارند. شاید برایتان جالب باشد بدانید که کاغذ A1 بزرگترین کاغذ سری A میباشد و کاغذ A10 نیز کوچکترین کاغذ این سری میباشد.

4-انواع کاغذ تحریر از نظر کاربرد

یکی دیگر از راه و روش های تقسیم بندی انواع کاغذ تحریر از نظر کاربرد آنها میباشد. همانطور که در بخش های قبلی این مقاله خدمت شما بیان کردیم کاغذ ها به منظور کاربرد های مختلفی تولید میشوند. برخی از کاغذ ها به منظور استفاده در روزنامه، برخی دیگر در کتاب ها و مجلات و…. استفاده میشود. از طرفی دیگر برخی از کاغذ های تولید شده در بروشور ها و تراکت ها مورد استفاده قرار میگیرند. به همین سبب نیز این نوع کاغذ ها در ساختار خود دارای مواد رنگی میباشند.

ویژگی های کاغذ تحریر

کاغذ های تحریر دارای ویژگی های خاصی میباشند که به سبب آنها این نوع از کاغذ ها در صنایع مختلف بسیار مورد استفاده قرار میگیرند. کاغذ تحریر دارای رنگ سفید چشم نوازی است که سبب میشود پس از اتمام نگارش روی آن محتوای نوشته شده بیشتر به چشم آید. به دلیل استفاده از مواد شیمیایی بیشتر در فرایند ساخت این کاغذ ها، کاغذ های تحریر از مقاومت بیشتری برخوردار هستند. ضمن اینکه کاغذ های تحریر دارای ویژگی های دیگری نظیر لطافت و ماندگاری بیشتر نیز میباشند.

ویژگی های کاغذ تحریر
ویژگی های کاغذ تحریر

نکته ای که در این قسمت شایان توجه است مقاومت کاغذ های تحریر میباشد. تا کنون چندین بار به مقاومت بالای این کاغذ ها اشاره کرده ایم. مقاومت بالای این نوع از کاغذ ها به عنوان یکی از ویژگی های شاخص این دسته از کاغذ ها به شمار میرود. مقاومت کاغذ ها از اهمیت بسیار بالایی نیز برخوردار میباشد. چرا که بسیاری از افراد متون یادداشت شده روی کاغذ را در مدت زمان طولانی نیاز خواهند داشت. به همین سبب نیز در صورتی که کاغذ مورد نظر از مقاومت بالایی برخوردار نباشد، نوشته های روی کاغذ نیز پس از مدت کوتاهی به همراه کاغذ از بین خواهد رفت.

کاغذ تحریر به دلیل سطح صاف و یکنواختی که دارد، باعث حرکت روان خودکار روی آن میشود. در صورتی که به نظر خوشنویسان دقت کنید، متوجه خواهید شد که این افراد حتما به کسانی که به رشته خوشنویسی علاقه دارند و یا قصد یادگیری این رشته را دارند، توصیه میکنند تا حتما از کاغذ های تحریر برای این منظور استفاده کنند. چرا که طبق نظر این افراد استفاده از کاغذ های تحریر نه تنها لذت نوشتن را چندین برابر میکند بلکه به دلایل ذکر شده در قسمت های بالا میتواند باعث افزایش کیفیت نتیجه نهایی کار شما بشود.

سوالات متداول

در ادامه این بخش قصد داریم تا به برخی از سوالات متداول شما عزیزان پاسخ دهیم.

کاغذ های تحریر چیست و چه کاربردی دارد؟

کاغذ های تحریر در واقع نوعی از کاغذ هستند که نسبت به کاغذ های معمولی مورد استفاده شما از کیفیت بالایی برخوردار میباشند. این نوع از کاغذ ها به عنوان مشهور ترین و شایع ترین نوع کاغذ به شمار میرود.

کاغذ تحریر دارای چه ویژگی هایی است؟

کاغذ تحریر دارای ویژگی هایی است که آن را نسبت به دیگر کاغذ های موجود در بازار خاص میکند. برخی از ویژگی های کاغذ های تحریر میتوانیم به مقاومت بالای آنها، ضخیم تر بودن آنها، سطح صاف آنها و…. اشاره کنیم.

کاربرد کاغذ تحریر در کجا است؟

کاغذ های تحریر در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند. روزنامه ها، مجلات گوناگون، کاغذ های مخصوص نگارش، کتاب ها و… برخی از موارد استفاده کاغذ های تحریر در صنایع مدرن امروزی میباشد.

ارسال دیدگاه

ارتباط از طریق واتساپ مسنجر اینستاگرام تلگرام اسکایپ مکالمه تلفنی پیامک ایمیل
×
مکالمه تلفنی
ایمیل
باز کردن بستن
سلام، میتونم کمکتون کنم!